Juha Saarinen - Jooga ja mietiskely eivät tuoneet vapautta

Juha Saarinen kasvoi Tampereella normaalissa kodissa. Uskonasioita ei varsinaisesti kerrottu, mutta äiti opetti iltarukouksen. 1960-luvun lopulla Juhan tempasivat mukaansa avaruusjutut, kuten matka kuuhun. Hän oli muutenkin ollut kiinnostunut luonnontieteistä pienestä pitäen.
Juha Saariselle jooga ja mietiskely eivät tuoneet vapautta
Kun Juha oli 10-vuotias, ystävän isä osti pojalleen ufo-kirjan, jossa pohdiskeltiin, tulivatko jumalat tähdistä.
– Se oli käänteentekevä asia elämässäni. Sen jälkeen ufo-asiat ja mystiikka alkoivat kiinnostaa. Keskikoulussa kaikenlaiset teosofiat, parapsykologiat ja ufo-asiat kietoutuivat mielen maailmaan.

Kun Juha muutti Helsinkiin opiskelemaan fysiikkaa, hän aloitti henkisiä harrastuksia: meni jooga-kurssille ja alkoi harrastaa transsendenttista mietiskelyä. Hän oli mukana myös ympäristönsuojelutoiminnassa, kuten Koijärvi-liikkeessä, ja vastusti ydinvoimaa.

1980-luvun lopulla Juha koki, että nuo tiet ja polut oli loppuun kaluttu eivätkä ne antaneet enää sitä viehätystä, jännitystä ja hyvänolon tunnetta, mitä aiemmin. Tuli aika, ettei oikein mikään maistunut.

Juha jätti joogan ja mietiskelyn. Hän muisti, miten oli käynyt kerran ystävänsä kanssa Perjantai Kristukselle -illassa Helsingissä. Hän alkoi käydä illoissa kuuntelemassa Raamatun sanomaa.
– Se oli erikoista aikaa. Sanoma tempaisi jotenkin mukaansa ja minun oli pakko käydä aina uudestaan kuuntelemassa.

Erään kerran, vuonna 1988, evankeliumin sanoma ja erityisesti Jeesuksen kutsu ”Tule ja seuraa minua” tuli niin voimakkaasti kohti, että Juha sai eräässä tilaisuudessa penkissä istuessaan kohdata Jumalan.
– Koin puhdistumisen ja vapautumisen. Se oli hyvin mullistava kokemus sisäisesti. Elämäni todella muuttui. Olin kaivannut sellaista jo vuosien ajan. Löysin todellisen elämän muutoksen ja voiman. Kun luin Raamattua, alkoi löytyä elämäntarkoituskin ja tajusin, missä tässä elämässä ylipäätänsä mennään.

Juha jätti fysiikan opintonsa kesken ja lähti opiskelemaan Vapaakirkon teologiselle opistolle. Hän on toiminut kohta 20 vuotta muun muassa nuorisotyössä ja pastorina. Tällä hetkellä hän työskentelee pastorina Hangon vapaaseurakunnassa.