Marja Kauhanen - ”Jeesus ei hylkää koskaan”

Marja Kauhanen syntyi perheeseen, jossa hallitsi alkoholi. Isän juominen rikkoi Marjan itsetunnon ja koko pienen lapsen maailman. Hän koki, ettei hänellä ollut lainkaan isää.
Marja Kauhanen tietää että Jeesus ei hylkää koskaan

Marja kuuli rakastavasta Jeesuksesta koulun uskontotunnilla. Hän iloitsi siitä, että saisi itselleen Isän. Hän rukoili yhdessä opettajan kanssa ja koki valtavaa iloa ja onnea. Pienellä paikkakunnalla ei ollut kuitenkaan seurakuntayhteyttä, minkä vuoksi Marja menetti lopulta kokonaan yhteyden Jeesukseen.
– Elämässäni tapahtui monenlaisia ikäviä asioita. Yritin muun muassa itsemurhaa.

Myöhemmin Marja tapasi miehensä. Yhteiselo oli vaikeaa miehelle, koska Marja oli niin rikkinäinen. Hän huusi ja itki.
– Alkoholistiperheen lapselle on tuttua itsetunnon menetys ja jopa itseviha. Niin minullekin.

Yhteys Jumalaan korjaantui, mutta Marja epäili, onko Jeesus sittenkään hyväksynyt häntä lapsekseen.
Marja meni myöhemmin erääseen hengelliseen tilaisuuteen. Hän itki kovasti, koska koki, että Jumala on hylännyt hänet. Hän meni tilaisuuden lopussa eteen rukoiltavaksi. Julistaja laittoi kädet Marjan päälle ja sanoi raamatunkohdan, joka osui ja upposi: ”Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät” (Joh. 15:16).
– Se oli sanoma suoraan taivaasta minulle. Itse Jeesus puhui minulle, että Hän on valinnut minut lapsekseen, ja että Hän on uskollinen eikä koskaan hylkää minua.

Kokemus ei kuitenkaan estänyt Marjaa sairastumasta vakavaan masennukseen. Hänen äitinsä oli ollut vahva nainen ja Marja oli saanut häneltä mallin, että naisen on pidettävä kaikki langat käsissään. Kun Marja sairastui masennukseen, hän ei jaksanut tehdä mitään eikä huolehtia mistään. Mies joutui ottamaan kaiken vastuun.
– Se oli onni meidän perheessä, koska jouduin antamaan miehelleni sen paikan, mikä hänelle kuuluu. Vähitellen meille tuli hyvä ja normaali elämä. Herra on auttanut meitä kaikissa asioissa.
– Vaikka meillä olisi ongelmia elämässämme, niin meidän käy aina hyvin, kun Jumala on meidän kanssamme ja Jeesus johdattaa meitä. Olemme olleet mieheni kanssa 30 vuotta uskossa ja 37 vuotta naimisissa. Olemme tosi onnellisia tänään.

Marja toimii nykyään Korson helluntaiseurakunnan evankelistana ja iloitsee siitä, että saa kertoa ihmisille hyvää sanomaa Jeesuksesta, joka parantaa ja pelastaa.