Mika Niikko - ”Jumala otti taakkani pois”

Mika Niikko kasvoi perheessä, jossa kristillisyys ei tullut esiin edes joulun aikana. Perheessä oli muutenkin vaikeita ongelmia, ja siksi Mika joutui siskonsa ja veljensä kanssa lastenkotiin, kun hän oli noin 12-vuotias. Hän oppi lastenkodissa huonoja elämäntapoja ja alkoi käyttää alkoholia jo 13-vuotiaana.
Mika Niikko sai elämäänsä rauhan kun hän rukoili Jumalaa
– Kun rupesin viettämään nuoren miehen elämää, niin sydämeeni kasautui erilaisia raskaita taakkoja, asioita, jotka alkoivat painaa.

Pian Mikan kavereita alkoi tulla uskoon. Heidän elämässään tapahtunut muutos puhutteli Mikaa. Hän alkoi kaivata rauhaa sydämeensä. Lopulta Mika meni erääseen seurakuntaan rukouskokoukseen.
– Kokouksen jälkeen eräs henkilö kysyi minulta, haluaisinko saada rauhan ja pelastusvarmuuden. Hän sanoi, että kun rukoilen rukouksen hänen perässään, saan rauhan. Sanoin, etten halua miksikään uskovaiseksi, mutta haluan rauhan.
Mika pyysi rukouksessa anteeksi syntejään ja vääriä valintojaan. Se oli helppoa, koska hän tiesi tehneensä elämässään paljon vääriä valintoja.
– Kun sanoin, että uskon Jeesuksen kuolleen syntieni puolesta ja pyysin Häntä elämääni, tapahtui ihmeellinen asia: oli kuin olisi otettu iso musta kivi pois sydämestä. Sydämeeni laskeutui valtava rauha. Jeesus Kristus tuli henkensä kautta sydämeeni asumaan.

Tuosta rukouksesta on aikaa kohta 22 vuotta. Jumala lähti kuljettamaan Mikaa aivan toisenlaista tietä pitkin. Mika on pyrkinyt alusta asti kertomaan muutoksen mahdollisuudesta ihmisille kadulla, festareilla ja vuonna 2000 perustamansa nuorisojärjestön Takaisin Elämään ry:n kautta.

– Toivon, ettei kenenkään tarvitse kokea niitä raskaita taakkoja ensin, joita minä koin, ja lähestyä Jumalaa vasta sen jälkeen. Jumalaa voi lähestyä tässä ja nyt. Rohkaisen jokaista avaamaan sydämensä Jumalalle ja rukoilemaan, että Hän tulisi ja näyttäisi, mikä tämän elämän tarkoitus on. Itse uskon siihen, että kun joskus erkanemme tästä ruumiista, niin me menemme taivaallisen Isämme luokse, kunhan olemme tehneet sovinnon Jumalan kanssa Jeesuksen Kristuksen kautta.