Ismo Salminen - ”Usko on ollut aina ykkösjuttu”

Ismo Salminen syntyi vuonna 1984 kristittyyn perheeseen. Raamatun lukeminen ja seurakunnassa käyminen olivat osa normalia arkea.
Ismo Salmiselle usko Jumalaan on ollut aina ykkösjuttu
Kun Ismo oli noin 6-vuotias, vanhemmat kuuntelivat radio-ohjelmaa, jossa puhui evankelista Kyösti Erkinkorpi. Erkinkorpi on entinen rikollinen, jonka elämä muuttui radikaalisti, kun hän tuli uskoon. Se, mitä Kyösti kertoi, kolahti viattoman pojan sydämeen vahvasti.

– Sanoin vanhemmilleni, että haluan antaa elämäni Jeesukselle. Jouduin sanomaan sen kolme kertaa, koska olin villi poika. Vanhempani ajattelivat myös, ettei 6-vuotias voi tajuta mistään mitään. Mutta Pyhä Henki oli koskettanut minua niin vahvasti, että olin ymmärtänyt asian.

Ismo meni vanhempiensa kanssa olohuoneeseen ja polvistui sohvan luokse. Siinä hetkessä pieni poika otti Jeesuksen sydämeensä. 11-vuotiaana hän sinetöi päätöksensä käymällä kasteella ja liittymällä seurakuntaan.

Ismo oli uskostaan huolimatta vilkas poika ja joutui toisinaan koulussa puhutteluun rehtorin kansliaan.
– Silti usko on ollut minulle aina ykkösjuttu, ja se on vahvistunut vuosi vuodelta vielä enemmän.

Uskon ohella urheileminen on ollut aina tärkeä osa Ismon elämää. Hän aloitti uimisen ja juoksemisen jo lapsena. Liikunnallisesti lahjakas poika alkoi pärjätä pian kilpailuissa. 14–15-vuotiaana hän oli oman ikäluokkansa Suomen kärkeä sekä uinnissa että juoksussa.

Tällä hetkellä Ismo treenaa nykyaikaista viisiottelua, johon kuuluvat kalpamiekkailu, 200 metrin vapaauinti, esteratsastus sekä 3200 metrin ampumajuoksu. Hänen tavoitteenaan on pärjätä vuoden 2016 Rio de Janeiron kesäolympialaisissa.
– On hienoa mennä Herran kanssa eteenpäin edeltä valmistetuissa teoissa. Kun kulkee Taivaan Isän kanssa, ei voi tapahtua kuin hyviä asioita.