Lasse Heimonen - "Kuolemanpelko johti Jumalan luokse"

Lasse Heimonen on elänyt käytännössä koko elämänsä Japanissa. Hänen vanhempansa olivat lähetyssaarnaajia, jotka muuttivat yli 60 vuotta sitten ensin Kiinaan ja sitten Japaniin.
Kuolemanpelko johti Lasse Heimosen Jumalan luokse
Vaikka Lasse kuuli uskonasioista lapsesta asti, hän teki oman uskonratkaisunsa vasta 16-vuotiaana.

– Jumala puhuu meille ihmisille monin eri tavoin. Minulle Hän puhui kolmen sisäisen ongelmani kautta.

Musiikkia vuosikymmeniä tehnyt Lasse piti jo nuorena kovasti musiikista. Hän kuunteli mielellään Elvis Presleyn laulua Heartbreak Hotel (Särkyneen sydämen hotelli), jossa lauletaan ”tunnen itseni niin yksinäiseksi, että voisin vaikka kuolla”.
– Suurin ongelmani erityisesti teinivuosina oli yksinäisyyden tunne. Elviksen laulu kolahti sieluuni, koska tunsin olevani niin onneton.
– Ihmisen yksinäisyys on hengellinen kysymys. Se todistaa, että ihminen elää erossa Jumalasta.

Toinen ongelma, josta Lasse kärsi, olivat omantunnontuskat.
– Omatunto on sellainen teräväkärkinen kolmio, joka pyörii ihmisen sydämessä aina silloin, kun tekee jotain pahaa. Terävät piikit kolmiossa pistävät kovasti. Minulla oli teini-iässä tekoja ja syntejä, jotka tuottivat tavattomasti tuskaa. Tunsin syyllisyyttä Jumalan edessä.

Kolmas Lassea kovasti vaivannut asia oli kuolemanpelko. Japanissa on paljon maanjäristyksiä. Erään kerran sattui järistys, kun Lasse oli elokuvateatterissa. Hän pelkäsi kuolevansa ja sanoi Jumalalle, että hän tekee parannuksen, jos Jumala pelastaa hänet. Kun vaara oli ohi, Lasse unohti lupauksensa. Mutta Jumala ei unohtanut. Tapahtunut toistui uudestaan, mutta vieläkään Lasse ei muuttanut elämänsä suuntaa.

Kun Lasse oli kolmannen kerran elokuvateatterissa, Jumala sanoi hänelle, että tämä on viimeinen kutsu.
– Nousin paikaltani ja palasin kotiin. Pyysin syvän liikutuksen vallassa vanhempiani rukoilemaan puolestani, että pelastuisin. Rukoilimme ja itkimme yhdessä, ja tunnustin syntini Jumalalle ja vanhemmilleni. Sain antaa elämäni Herran käteen.
– Kaikki elämässäni muuttui. Sain uuden pohjan elämääni. Tätä tietä olen kulkenut tähän päivään asti, ja voin suositella sitä kaikille.