Feija Nyman - "Usko on tuonut lohtua sairauksissa"

Feija Nyman kasvoi orpona. Hänen äitinsä sairasti MS-tautia ja vietti sen takia sairaalassa kaikkiaan 37 vuotta. Äiti toivoi kovasti, että lapset löytäisivät uskon Jumalaan. Feijalla siihen kului kuitenkin pitkä aika.
Feija Nymanille usko Jumalaan on tuonut lohtua sairauksissa
Jumala astui Feijan elämään yllättävällä tavalla. Hän oli eräänä päivänä ajamassa autoa, kun hän kuuli puhetta.

– Ihmettelin, mistä on kyse. Mietin, että olenko väsynyt vai mikä oikein on. Pyhä Henki alkoi puhua minulle ja sanoi: ”anna elämäsi Jeesukselle, Hän voi muuttaa koko olemuksesi”.

Jumala näytti Feijalle kuvanauhana paikan, johon hänen tulisi mennä. Feija koki ihmeellistä rauhaa sisimmässään. Hän lähti etsimään paikkaa ja löysi juuri kuvanauhassa näkyneen talon. Talossa oli menossa hengellinen tilaisuus. Tilaisuuden lopussa kysyttiin, kuka haluaisi antaa elämänsä Jeesukselle. Feija nosti kätensä ylös.

Tästä tapahtumasta alkoi uusi vaihe Feijan elämässä. Hän meni myöhemmin mukaan seurakuntaan ja kävi kasteella.
– Olen kiitollinen siitä, että saan olla tänä päivänä uskossa. Elämässä on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta täytyy sanoa, että usko on todella hyvä asia.

Feija on pohtinut muun muassa anteeksiantamusta. Hän sanoo, että se on prosessi, jonka jokainen joutuu käymään läpi.
– Kun toinen ihminen on tehnyt pahaa, niin tarvitaan anteeksiantamusta. Jos meillä ei ole anteeksiantoa, niin meillä ei ole myöskään rakkautta. Ja me tarvitsemme rakkautta, että voisimme sanoa, että uskon tietä kannattaa kulkea, että tämä on paras tie.

Vaikka elämä Jumalan kanssa on ollut hyvää, se ei ole ollut aina helppoa. Feija ja hänen vaimonsa ovat sairastelleet paljon. Vaimolta on leikattu kaksi kertaa aivokasvain, ja Feijalla oli tänä vuonna sydäninfarkti. Molemmat ovat saaneet lisäaikaa maan päällä.
– Sain todistaa parantumisestani lääkäreille. Sanoin, ettei vielä ole minun aikani lähteä, että Jumalalla on minulle vielä jotain tehtävää varattuna.

Usko Jumalaan on kantanut ja tuonut lohtua vaikeimpinakin hetkinä.
– Silloin kun on vielä elämää, on toivoa.