Laura Salminen - ”Elämä on laiffii Jeesuksen kanssa”

Laura Salminen syntyi kristittyyn perheeseen. Vanhemmat tulivat uskoon viitisen vuotta ennen Lauran syntymää. Perheessä rukoiltiin ja luettiin yhdessä Raamattua.
Laura Salminen: elämä on laiffii Jeesuksen kanssa
Laura teki oman uskonratkaisunsa 9-vuotiaana Helsingin Lähetysseurakunnan lastenleirillä.

– Koin, että Pyhä Henki kosketti vahvasti sydäntäni. Tahdoin antaa elämäni Jeesukselle. Siitä asti Jumala on johdattanut elämääni. Muutama vuosi sen jälkeen kävin kasteella ja liityin seurakuntaan.

Kilpaurheilu on kuulunut Lauran elämään 6-vuotiaasta asti. Hän kilpailee nykyaikaisessa viisiottelussa, johon kuuluvat kalpamiekkailu, 200 metrin vapaauinti, esteratsastus sekä 3200 metrin ampumajuoksu. Laura voitti vuonna 2003 lajin nuorten Euroopan mestaruuden. Seuraava tavoite on menestyä Jumalan kunniaksi ja ihmisten parhaaksi vuoden 2016 Rio de Janeiron kesäolympialaisissa.

Laura oli lähellä päästä kilpailemaan Lontoon olympialaisiin.
– Olin ensimmäinen, joka putosi. Eräs liettualainen, jolla oli sama pistemäärä, pääsi mukaan. Putoaminen riipaisi sydäntäni, koska olen nähnyt todella paljon vaivaa urheilun eteen lapsesta asti.

Laura pääsi mukaan Lontooseen varasijalle. Jos joku loukkaantuisi tai sairastuisi, hän kilpailisi. Mutta lopulta hän palasi Suomeen pääsemättä kilpailemaan.
– Se oli minulle kova paikka. Mutta kristittynä uskon, että kaikella, mitä elämässämme tapahtuu – oli se positiivinen juttu tai kurja juttu, joka todella koskee sydämeen – on jokin tarkoitus. Jossain vaiheessa ymmärrämme, mikä tarkoitus on ollut.
– Kristityn elämä on siinä mielessä hienoa, että vaikka tulee pettymyksiä, iloja tai suruja, niin kaiken saa viedä Herralle. Iloista saa olla kiitollinen ja ylistää Herraa, ja surulliset asiat saa jakaa Herralle.

Lauralla on paljon unelmia: hän haluaa pärjätä urheilussa ja elää joka päivä Jumalan suunnitelmassa.
– Mistään muusta me emme voi saada yhtä suurta iloa ja riemua kuin siitä, että kuljemme Jumalan suunnitelmassa.
– Ei voi muuta sanoa kuin että elämä on laiffii Jeesuksen seurassa.