Tuuli Heinikari - ”Olen täydellisesti rakastettu”

Tuuli Heinikarin elämä sujui lapsena mukavasti. Hän pärjäsi koulussa ja harrastuksissa ja oppi mumminsa opettamana turvautumaan iltarukouksessa Jumalaan.
Tuuli Heinikari on täydellisesti rakastettu Jumalan taholta
Kun Tuuli oli lukion toisella luokalla, rakas ja läheinen isä sairastui syöpään.

– Ajattelin eläväni elämäni onnellisinta aikaa, mutta samaan aikaan elämäni ylle tuli sellainen varjo.

Tuuli haki opiskelemaan lääkäriksi ja pääsisikin sisään lääketieteelliseen vuonna 1999. Isä kuoli samana syksynä, kun tytär aloitti opinnot. Nuori opiskelija yritti täyttää isän kuoleman jättämän tyhjän aukon opiskelemalla, työnteolla ja juhlimisella. Tuuli nukkui vain 4–5 tuntia yössä, ja lopun ajan hän suoritti.

Lopulta Tuuli uupui niin pahasti, että romahti. Hänellä diagnosoitiin masennus, ja hän joutui sairaalahoitoon. Sairaalassa aloitettiin lääkitys sekä terapia, jossa Tuuli kävi useita vuosia.
– Minua hoidettiin niin hyvin kuin länsimaisen lääketieteen voimin voidaan ihmistä hoitaa. Minut saatiinkin ihan toimintakykyiseksi; sain tutkintoni päätökseen, elin parisuhteessa ja pärjäsin ihan ok. Mutta sisimpääni jäi tyhjä kolo.

Elämä sujui ihan hyvin, kunnes parisuhde alkoi rakoilla vuonna 2007. Se oli Tuulin elämän toinen kriisikohta. Hän huomasi ripustautuneensa parisuhteeseen ja yrittäneensä sen kautta korjata sisällään olevaan tyhjyyttä. Tämä asetti suhteelle suuria vaatimuksia.

Tuuli koki, ettei selviä tilanteesta yksin ja soitti uskovaiselle ystävälleen ja kollegalleen. He tapasivat ja pohtivat tilannetta. Ystävä kysyi Tuulilta, oliko tämä ajatellut, että kenties Jumala voisi auttaa häntä. Hän pyysi Tuulia seurakuntaan, ja pienen epäröinnin jälkeen Tuuli uskaltautui lähtemään mukaan.

Seurakunnan penkissä Jumala kohtasi Tuulin erityisellä tavalla.
– Jumala alkoi puhua minulle suoraan ja sanoi, että on nähnyt kaikki vaikeudet, joissa olen ollut, miten vaikeaa minulla on ollut ja missä tilanteessa olen nyt. Hän sanoi, ettei ole koskaan jättänyt minua, vaikka olen miettinyt sitäkin.
– Olen saanut Jumalalta ihmeellistä hoitoa. Se tyhjä kohta sydämessä, se tunne, että pitäisi olla koko ajan jossain muualla, on hävinnyt. Olen saanut kokea sen, mitä on olla täydellisesti rakastettu.