Reijo Ruotsalainen - "Jumala uudisti rikkoutuneen avioliiton"

Reijo Ruotsalaisella oli nuorena miehenä ulkoisesti kaikkea, mitä ihminen voisi toivoa: firma pyöri hyvin, oli kaunis vaimo ja kiltit lapset sekä sopivasti rahaa lomamatkoihin.
Reijo Ruotsalainen iloitsee: Jumala uudisti rikkoutuneen avioliiton
– Sisäisesti olin kuitenkin erittäin tyhjä ihminen. Elämästäni puuttui tarkoitus.

Elämän tarkoituksettomuuden seurauksena Reijo alkoi juoda. Hän rukoili välillä, että Jumala auttaisi lopettamaan juomisen. Jumala auttoikin aina, mutta Reijo jatkoi samaa rataa kuin ennenkin.

Lopulta Reijolle ja vaimolle tuli avioero. Naapurissa asuva uskova pariskunta oli kertonut Reijolle aiemmin Jeesuksesta, mutta hän ei ollut kuunnellut, vaan väitti vastaan. Tällä kertaa epätoivoinen mies antoi naapureiden rukoilla puolestaan.

– En muista yhtään, mitä he rukoilivat, mutta sen muistan aina, kun avasin sydämeni Jeesukselle. Sanoin, että ”jos se on totta, mitä nämä uskovat väittävät, niin tule sydämeeni ja anna syntini anteeksi, haluan palvella Sinua loppuikäni”.

Reijo alkoi lukea Raamattua. Kirja, joka oli aiemmin paljastanut vain syntisyyden ja tuominnut hänet helvettiin, alkoikin puhua yhtäkkiä rakkauden kieltä. Reijo ymmärsi, mitä Jumala on tehnyt hänen puolestaan: hän oli saanut synnit anteeksi sekä iankaikkisen elämän. Jumala lupasi myös yltäkylläisen elämän sille, joka seuraa Jeesusta.

Kuukauden kuluttua uskoontulostaan Reijo sai rukoilla vaimonsa puolesta. Kolmen kuukauden päästä tästä he menivät papin puheille uudistaakseen avioliittonsa.

– Pappi ihmetteli tätä, koska olimme juuri eronneet. Sanoin, että nyt muuttui kaikki, kun tuli Ihmisen Poika taloon.

– Raamattu sanoo, että saatana on tullut tuhoamaan, tappamaan ja varastamaan. Sitä se teki minun perheeni, elämäni ja lasteni kohdalla. Mutta Raamattu sanoo myös, että Ihmisen Poika, Jeesus, on tullut antamaan synnit anteeksi ja tekemään tyhjäksi perkeleen teot. Halusimme omalta osaltamme seurata Jeesuksen viitoittamaa tietä.

Reijo ja vaimo saivat ”uudesta liitosta” vielä kaksi lasta, joten heillä on raamatullisesti ”vanhan ja uuden liiton” lapset. Kaikki lapset ovat uskossa.

– Jeesus on ollut hyvä minulle ja perheelleni. Hän antaa tulevaisuuden ja toivon. Jeesus on todellinen. Olen saanut itse kokea sen. Siksi voin suositella Jeesusta kaikille.