Hanna Rusanen - ”Kaikki palaset loksahtivat paikoilleen”

Hanna Rusanen kasvoi kristityssä kodissa. Niinpä hän kuuli jo lapsena hengellisistä asioista. Teini-iässä Hannaa alkoivat kuitenkin kiinnostaa muut asiat. Hän halusi tehdä omia päätöksiä ja elää niin kuin muutkin nuoret. Se ei kuitenkaan helpottanut sisällä vellovaa tyhjyyttä.
Hanna Rusasen elämässä kaikki palaset loksahtivat paikoilleen
– Jossain vaiheessa minulle tuli sellainen olo, ettei elämä antanut minulle sitä, mitä kaipasin. Mietin, että eikö elämässä ole muuta. Minulle tuli jotenkin tyhjä olo. Kaipasin jotain, mutten tiennyt, mitä.

Ajan myötä tyhjyys lisääntyi, ja Hannasta tuli alavireinen. Elämä tuntui raskaalta.

Eräänä päivänä Hanna istui tietokoneella ja näki videon. Draama kertoi tytöstä, joka oli alussa yhteydessä Jeesukseen. Elämä oli ihanaa ja kaikki oli niin kuin pitikin. Pikkuhiljaa tyttö erkaantui uskonasioista. Jeesus oli kuitenkin koko ajan läsnä ja yritti vetää tyttöä puoleensa – mutta tyttö ei välittänyt.

– Se tarina jotenkin kosketti. Samaistuin siihen tyttöön. Itkin hillittömästi, enkä edes tajunnut, miksi itken. Jotenkin Jumalan rakkaus vain laskeutui siinä ylleni.

Hannan sisko tuli huoneeseen ja ihmetteli, mitä tapahtuu. Lopulta hän soitti uskovalle ystävälleen. Ystävä rukoili puhelimessa Hannan puolesta ja kysyi, haluaisiko tämä ottaa Jeesuksen vastaan sydämeensä. Hanna epäröi aluksi ja mietti, että hän on vielä niin nuorikin. Lopulta hän uskaltautui ottamaan ratkaisevan askelen.

– Siinä hetkessä sydämeeni laskeutui syvä rauha. Tiesin, että olin tehnyt oikean päätöksen. Kaikki palaset vain loksahtivat paikoilleen. Ymmärsin, että tämä on se juttu, minkä vuoksi haluan elää, se totuus, mitä olen hakenut ja etsinyt muualta.