Olavi Kujanen - "Saan elää arvokasta ja rikasta elämää"

Olavi Kujanen pelasi nuorena jääkiekkoa ja jalkapalloa ja ajatteli elävänsä tulevaisuudessa urheilulla. Pian hänelle selvisi, ettei hän ehkä pääsekään elämässä eteenpäin urheilemalla. Elämään tuli tyhjä tila.
Olavi Kujanen saa elää arvokasta ja rikasta elämää
16-vuotiaana Olaville alkoi selvitä, että Jumala on olemassa. Hän ajatteli kuitenkin elävänsä muuta elämää ennen kuin tekee uskonratkaisun, koska uskovaisena kaikki on kiellettyä ja elämä varmasti hyvin ahdistavaa. Ratkaisun paikka tuli kuitenkin eteen pikemmin kuin hän oli ajatellut. Olavi oli turvautunut pelkästään urheiluun, eikä hänellä yhtäkkiä ollutkaan enää tulevaisuutta urheilussa.

– Mietin, että eikö elämässäni ole todellakaan mitään sellaista, mikä tukee minua.

Tuli Itsenäisyyspäivä ja 17-vuotias Olavi suunnitteli menevänsä tooga-bileisiin. Kun ystävä oli unohtanut väkevät juomat, Olavi päätti mennä sen sijaan tapaamaan veljään, joka oli tullut uskoon vuotta aikaisemmin. Olavi harmitteli matkalla, että veli on uskossa. Hän kun ei olisi jaksanut keskustella uskonasioista.

– Jossain vaiheessa veljeni alkoi puhua uskosta. Aloin myös itse miettiä omaa elämääni, mitä minä haluan ja miten olen elänyt tähän asti. Huomasin, että jouduin menemään itseeni. Totesin, etten hallitse elämää eikä minulla ole ajatustakaan siitä, mitä alan tehdä ja mihin pyrin elämässäni.

Olavi keskeytti veljensä ja sanoi haluavansa tulla uskoon.

– Minua joskus naurattaa, kun ihmiset sanovat, että he antoivat elämänsä Jeesukselle. Itse koin, ettei minulla ole toivoa, jos Jumala ei tule ja kosketa elämääni.

Seuraavana aamuna Olavi mietti, onko hän nyt sitten uskossa. Sitten hän ymmärsi, että kysymys on uskosta. Hän alkoi lukea Raamattua ja löysi sitä kautta elämäänsä tarkoituksen.

– Tajusin, että Raamatussa on ohjeita minulle. Löydän Raamatusta sen, että Jumala on kuollut puolestani ja olen saanut elämän. Ja jotta eläisin, minun pitää elää. Uskonelämäni slogan onkin: ”just do it”. Olen saanut Jumalalta kaikki sitä varten, että voin elää arvokasta ja rikasta elämää.