Samuel Savola - "Usko on lahja taivaasta"

Samuel Savola on kahden kulttuurin, Israelin ja Suomen, kasvatti. Samuel syntyi Israelissa, jossa on asunut suurimman osan elämästään. Perhe asui välilla Suomessa, ja viime vuodet Samuel on asunut Pohjolassa pysyvästi.
Samuel Savola on saanut uskon lahjan Taivaasta

Lähettiperheen lapsi kuuli Jeesuksesta jo varhain kotona, seurakunnassa, kerhoissa ja leireillä. Isä opetti lapsille Raamatusta, ja he rukoilivat yhdessä.

Samuel teki oman uskonratkaisunsa parikymmentä vuotta sitten, kun perhe oli palannut jälleen Israelista Suomeen. Eräänä iltana ennen nukkumaanmenoa Samuel pyysi isäänsä rukoilemaan kanssaan: hän halusi tulla uskoon.

– Kukaan ei painostanut minua, vaan tein päätöksen täysin itse ja tietoisesti.

Isä johdatti Samuelin lukemaan kanssaan lyhyen syntisen rukouksen. Myöhemmin samana vuonna Samuel meni kasteelle.

Usko on säilynyt näihin päiviin asti, vaikka lukiossa Samuelilla oli vaihe, jolloin hän ei elänyt uskoaan täysin todeksi. Ylioppilaskirjoitusten alla Samuel uudistui uskossaan ja lähti kirjoitusten jälkeen samana vuonna opiskelemaan Raamattua ja teologiaa Iso Kirja -opistoon Keuruulle. Hän on työskennellyt viime vuosien aikana eri seurakunnissa nuorison parissa, viimeksi Vantaan Korson helluntaiseurakunnassa.

– Uskoni pohja on kasvanut uudistumisen jälkeen varmemmaksi ja vahvemmaksi.

Samuel sanoo havahtuvansa välillä miettimään, miten arvokas asia henkilökohtainen suhde Jumalaan on. Se on niin tärkeä asia, että olisi hyvä, jos joku muistuttaisi siitä välillä.

– Pidän uskoa lahjana, jonka olen saanut taivaasta. Se, että voi tuntea Jumalan henkilökohtaisesti ja rukoilla Häntä henkilökohtaisesti, on minulle äärettömän tärkeää.

– Todellinen usko ei ole sitä, että hädässä huudetaan kerran Jumalaa avuksi ja sitten tehdään mitä halutaan. Jumala tulee pitää aina ykkösenä elämässä.