Sampo Korhonen - "Vain Jeesus kestää tässä maailmassa"

Sampo Korhosella matka Jumalan luokse vei kaikkiaan 13 vuotta. Matka alkoi siitä, kun hän tutustui pariin uskovan kodin poikaan ollessaan 6-7-vuotias. Veljekset olivat kuulleet kotona äidiltään Jeesuksesta ja kertoivat sitten asiasta Sampolle.
Sampo Korhonen toteaa kuinka vain Jeesus kestää tässä maailmassa
– Jokin minussa tajusi, että tässä jutussa on jotain. Että Jeesuksessa on jotain.

Kaverit olivat tuossa vaiheessa Sampon seurakunta. Hän eli normaalia pienen pojan elämää. 13–14-vuotiaana Sampo meni jo mukaan seurakuntaankin. Uskonasiat kiinnostivat häntä kovasti.

Asiat muuttuivat, kun Sampo oli 17-vuotias. Hän alkoi seurustella tytön kanssa, joka ei ollut uskovainen. Suhteen seurauksena hän alkoi vähitellen ajaututua pois seurakunnasta ja Jeesuksen seurasta. Uskonasiat eivät enää kiinnostaneet Sampoa.

– Toivoin ja odotin seurustelusuhteelta paljon. Päädyimme kihloihinkin. Rakensin kaiken suhteen varaan, siitä tuli tärkein asia elämässäni. Mutta kuten arvata saattaa, asiat eivät menneetkään loppujen lopuksi ihan niin putkeen kuin olin ajatellut. Siinä tuli turpaan aika kovasti.

Sampo oli suhteen päättymisen aikaan parikymppinen. Jumala ei antanut nuoren miehen mennä menojaan, vaan veti tämän takaisin seurakuntaan ja yhteyteensä.

– Jumala on niin hyvä, että löysin lopulta tieni takaisin seurakuntaan. Siitä lähtien Jumala on parantanut haavoja, joita syntyi niiden muutaman vuoden aikana, jotka elin kaukana Hänestä.

– Olen saanut huomata uudestaan ja uudestaan, että ainoastaan Jumala, Jeesus, on se, joka kestää tässä maailmassa.