Sina Urmas - "Työni on todistus Jumalan huolenpidosta"

Sina Urmas on erikoisesta nimestään huolimatta supisuomalainen. Hän kasvoi Pohjanmaalla tavallisessa perheessä.
Sina Urmaksen työ on todistus Jumalan huolenpidosta
Sinan elämän suunta alkoi muuttua, kun hän lähti vaihto-oppilaaksi Yhdysvaltoihin. Hän asui kristityssä perheessä ja seurasi kiinnostuneena perheen elämää.

– Näin, miten usko vaikutti joka tasolla käytännössä heidän elämässään ja miten aktiivisesti perhe harjoitti uskoaan. Se puhutteli minua hyvin paljon. Kävin heidän kanssaan keskusteluja näistä asioista.

Kun Sina palasi Suomeen, hän jatkoi keskustelua mieltään askarruttavista asioista erään ystävänsä kanssa. He kävivät yhdessä luterilaisen kirkon tilaisuuksissa. Yksi suurimpia syitä kirkossa käymiseen oli ystävän äidin syöpä, jonka puolesta Sinä ja ystävä pyysivät jatkuvasti esirukousta. He tutustuivat myös erääseen vanhempaan uskovaan naiseen, jonka luona he alkoivat käydä säännöllisesti rukoilemassa asioiden puolesta.

Noin vuoden päästä ystävykset törmäsivät Seinäjoella uskoviin nuoriin. Nuoret kutsuivat heidät hengelliseen tilaisuuteen, jossa he molemmat tulivat uskoon.

– Uskoontulo muutti meidän molempien elämän ihan täydellisesti.

Sina lähti opiskelemaan kaupallista alaa ja oli töissäkin jonkin aikaa. Ala ei tuntunut kuitenkaan täysin omalta, joten hän lähti opiskelemaan raamattukouluun. Opintoihin kuului muun muassa lähetystyöharjoittelu, joka viitoitti tietä kohti nykyisiä tehtäviä. Sina päätyi vuonna 2004 töihin kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestö Fida Internationaliin, jossa hän työskentelee nykyään lapsi- ja kummityön asiantuntijana.

Sina sanoo pitävänsä työstään kovasti, sillä hän saa toimia köyhien ja syrjittyjen lasten puolestapuhujana.

– Koen, että palvelustehtävälläni on suuri merkitys ja syvä tarkoitus. Se on ollut minulle suuri todistus Jumalan huolenpidosta ja johdatuksesta sekä siitä, että Hän tuntee minut paremmin kuin tunnen itse itseni. En olisi osannut itse haaveillakaan näin haasteellisesta, mutta myös palkitsevasta ja mielenkiintoisesta työstä.

– Ilman uskoa elämälläni ei olisi syvempää tarkoitusta. Usko on kantava voima elämässäni.