Ritva Hämäläinen - ”Jumala paransi itsetuntoni”

Ritva Hämäläisen ensimmäinen muisto Jumalasta on, kun hän meni 4-vuotiaana telttakokoukseen äitinsä kanssa.
Ritva Hämäläinen: Jumala paransi itsetuntoni
– Muistan vieläkin nurmen ja teltan tuoksun, penkkirivit, kirjapöydän ja erikoisen ilmapiirin. Ja muistan, miten äiti itki vierelläni penkissä hillittömästi.

Tilaisuudessa esitettiin alttarikutsu. Ritva uskoi, että elämä muuttuisi, jos he menisivät eteen. Äiti ei kuitenkaan suostunut lähtemään. Kolme ystävällistä miestä tuli penkkiin rukoilemaan Ritvan puolesta.

– Siinä tapahtui sellainen Jumalan kosketus, joka kantoi minua elämässä eteenpäin.
Elämään mahtui paljon erilaista kipua. Jumala kutsui Ritvaa luokseen ympäröimällä hänet uskovilla ihmisillä. Uskovat kertoivat aina rukoilevansa hänen puolestaan. Tämä ihastutti ja vihastutti.
– Minua vihastutti, koska ajattelin, että uskovat tietävät, kuinka huonosti minä voin ja miten huonosti meidän asiamme ovat. Mutta se myös ihastutti, koska tiesin, että näillä ihmisillä on jotain sellaista, mikä minulta puuttuu.

Kerran eräs nainen pyysi Ritvaa vapaaseurakunnan kokoukseen. Ritva itki takapenkissä koko kokouksen ajan. Pastori puhui asioista, jotka olivat arkipäivää Ritvalle, ja niinpä hän ehti jo pelätä, että nainen oli käynyt kertomassa hänen asiansa pastorille – mikä ei pitänyt paikkaansa.

Ritva lähti kesken kaiken kokouksesta. Pastori tuli perässä ja sanoi, ettei hänen kannata lähteä pois kirkosta antamatta ensin elämäänsä Jeesukselle. Sinä iltana, 21 vuotta sitten, Ritva sai tulla uskoon.
– Evankelista Joyce Meyer on kiteyttänyt mielestäni äärettömän hyvin tähän lauseeseen minun uskonelämäni: ”Kun tulet Jeesuksen luo, sinun täytyy antaa Hänelle kaikki, mitä olet, ja erityisesti kaikki, mitä et ole.”
– Jumala on antanut minulle uskoontulon myötä aivan uuden identiteetin ja parantanut itsetuntoani. Jumala ei ole koskaan mitätöinyt ja hävennyt minua. Itsetuntoni on parantunut huimasti, koska Jeesuksen minulle antamat ystävät ovat osoittaneet hyväksyntää, rakkautta ja kannustusta.