Rauno Jalavisto - ”Sain elämään tarkoituksen ja sisällön”

Mikä on elämän tarkoitus ja päämäärä? Miksi me olemme täällä sen aikaa kuin olemme? Mitä tapahtuu, kun siirrymme tästä ajasta iankaikkisuuteen? Rauno Jalavisto etsi nuorena poikana sinnikkäästi vastausta näihin ikuisiin kysymyksiin. Hän kokeili monenlaista, mutta koki joutuvansa vain syvempään ja syvempään toivottomuuteen. Hänestä tuntui, ettei elämässä ole mitään mieltä. Jos jostain sai hieman iloa tai koki hetkellisen unohduksen, niin seuraavana päivänä siitä joutui maksamaan kalliin hinnan.
Rauno Jalavisto sai elämäänsä tarkoituksen ja sisällön
– Minusta tuntui, ettei elämässä ole kertakaikkisesti mitään toivoa. Toivottomuuttani lisäsi se, etten tiennyt, mitä tapahtuu sitten, kun tämä elämä aikanaan loppuu.

Tuon toivottomuuden keskelle Rauno sai viestin Jumalan rakkaudesta. Apostoli Paavali on muotoillut viestin näin: ”Tuo suuri salaisuus, Kristus meissä, Jumalan kirkkauden toivo.”

– Kun Kristus ilmestyi elämääni, sain synnit anteeksi, ja sitä kautta Jumala kutsui minua omaan yhteyteensä. Se antoi elämään toivon. Päätin, että jos Jumala on kanssani, niin en ole sentään niin tyhmä, että sanon Hänelle ”ei kiitos”.

– Sen jälkeen Jumala alkoi johdattaa elämääni. En voi sanoa, etteikö olisi tullut monia virheitä ja etteikö olisi ymmärtänyt asioita väärin. Mutta olen saanut kokea, että Jumala johdattaa. Hän on antanut elämään tarkoituksen, sisällön ja toivon erilaisissa toivottomissakin tilanteissa.

Jeesuksesta on löytynyt toivo silloinkin, kun elämäntilanne on ollut hallitsematon, eikä ole ollut mitään inhimillistä toivoa.

– Jeesus on antanut minulle kaiken, mitä olen tarvinnut elämään. Hän on antanut turvan, kun olen kohdannut kuoleman. Ja Hän on pitänyt taloudellisesti huolta silloinkin, kun tilanne on tuntunut toivottomalta.

Rauno iloitsee siitä, että hän on voinut olla välittämässä lähetystyöntekijänä toivon sanomaa miljoonille ihmisille.

– Se on tuonut elämääni todellisen tarkoituksen.