Päivi Ollikainen - Jumala ilmestyi Japanissa

Freelance-muusikko Päivi Ollikainen, alias Ida Elina, kuuli Jumalasta jo lapsena. Kristityn perheen tyttö oli pienestä pitäen aktiivisesti mukana seurakunnan toiminnassa ja kävi muun muassa pyhäkoulussa ja leireillä.
Päivi Ollikainen koki Jumalan ilmestyvän Japanissa
– Jostain syystä minulle ei ollut kuitenkaan ihan selvää, mitä tarkoittaa olla uskossa, ja mitä on Jeesuksen seuraaminen. Se kiteytyi siihen, etten luottanut Jumalaan.

Jumala-suhde koki mullistuksen kun kanteleensoittoa Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Päivi meni muutama vuosi sitten oppilasvaihtoon Japaniin. Hänellä oli niin kova into päästä maahan, ettei hänelle tullut mieleen ottaa selvää opiskelupaikasta – saati opiskella kieltä.

Pian Japaniin muuton jälkeen Päivi huomasi olevansa täysin ulkopuolinen kaikesta. Hän oli koulunsa ainoa vaihto-oppilas eikä kukaan puhunut juurikaan englantia.

– Koin, että olen ihan väärässä paikassa. Kyselin Jumalalta, miten Hän on tuonut minut Japaniin. Ajattelin, että Hän on tehnyt virheen.

Päivi joutui pyytämään paljon apua Jumalalta, koska ei tiennyt, miten voisi pärjätä arkielämässä. Tämän seurauksena hän alkoi ymmärtää, mistä Jeesukseen uskomisessa ja luottamisessa on kysymys.

Ainoastaan arki ei tuonut haasteita. Omat taistelunsa aiheutti ammatinvalintakysymys. Päivillä oli ollut aiemmin kova halu tehdä musiikkia, mutta hän koki ajautuneensa umpikujaan.

– Sanoin Jumalalle ennen Japaniin lähtöä, että jatkan soittamista vain, jos jokin asia muuttuu Japanissa, tai sitten lopetan soittamisen.

– Halusin tehdä musiikkia, ja erityisesti sellaista, jolla on merkitystä, eli gospelia. Minusta tuntui kuitenkin, ettei minulla ole kykyjä, että en osaa, etten ole tarpeeksi hyvä.

Päivi meni Japanissa mukaan kansainväliseen seurakuntaan, jossa hän törmäsi ammattimuusikoihin. Kollegoiden rohkaisevat sanat olivat käänteentekeviä Päivin elämässä.

– Ihmettelin, miksi vieraat ihmiset halusivat auttaa minua. Sitten ymmärsin, että Jumala puuttui haaveeseeni ja antoi ympärilleni ihmisiä, jotka rohkaisivat menemään eteenpäin.

– Japanissa kokemani muutokset vaikuttavat tähän päivään. Siksi saan toimia nykyään muusikkona.