Janne Lahti - ”Sydämeni kaipaus täyttyi”

Janne Lahti oli 12-vuotias, kun hänen vanhin veljensä ilmoitti tulleensa uskoon. Janne oli kuullut joitakin juttuja uskosta aiemminkin. Hän jäi miettimään, mikä homman nimi oikein on.
Janne Lahden sydämen kaipaus täyttyi kohdatessaan Jumalan
Janne seurasi veljensä elämää ja huomasi, että uskoontulon myötä veljen elämä muuttui myönteisellä tavalla.

– Minussa heräsi kaipuu kokea jotain samaa. Ajan myötä kaipaus kasvoi vain suuremmaksi. Aloin kuunnella salaa hengellistä musiikkia. Mietin uskonasioita, ja aloin jopa rukoilla jossain vaiheessa. En kuitenkaan päässyt eteenpäin asiassa.

Kului muutama kuukausi. Janne osallistui leirille, jossa oli paljon hänen ikäisiään kavereita mukana. Yhtenä leiri-iltana pojat juttelivat leiriohjaajan kanssa. Keskustelun lomassa ohjaaja kysyi Jannelta, mitä mieltä tämä oli hengellisistä asioista, mikä oli hänen suhteensa Jumalaan ja oliko hän uskovainen.

Jannen ei tarvinnut miettiä kahta kertaa, mitä vastata, ja sanoi, ettei ole uskossa. Hän koki, etteivät asiat olleet sillä tavalla kunnossa kuin veljellä oli.
– Kysymys osui isoon kaipaukseen, joka minulla oli ollut sydämessä jo pitkään. Olin miettinyt asioita ja rukoillut, ja kun tämä kaveri kysyi nyt suoraan ja ääneen, reilusti ja rehellisesti, että haluaisinko tulla uskoon, niin en saanut ensin sanottua oikein mitään. Kyyneleet alkoivat valua poskilleni. Sanoin, että ”joo, itse asiassa haluaisin”.
Ohjaaja laski kätensä Jannen olkapäälle ja rukoili yksinkertaisen ja lyhyen rukouksen. Janne ei kokenut suuria ”säväreitä”, mutta lepo ja rauha tulivat sydämeen.

– Pian tämän jälkeen eräs ihminen kysyi minulta, että ”Janne, mitä sulle tapahtui, oletko nyt uskossa?” Tuskin huomasin, kun livautin suustani, että ”joo, olen”. Ihmettelin sitä itsekin. Sen verran oudolta se tuntui, että sain yhtäkkiä varmuuden, jota minulla ei ollut ollut aiemmin. Oli helppo sanoa, että olen uskossa. Koin, että suhde Jumalaan tuli kuntoon ja se kaipaus, joka minulla oli ollut sydämessä pitkään, täyttyi.
– Lepo ja rauha ovat kestäneet kaikki nämä vuodet, jotka olen saanut olla uskossa. Olen löytänyt yhteyden elävään Jumalaan, joka on todellisuutta elämässäni tänäkin päivänä. On upeaa rukoilla. On upeaa tietää, että Jumala tuntee ja näkee elämäni, ja että Hän johdattaa elämääni.