Jimmy Huhtala - ”Tyhjyys ei enää huuda sisällä”

Jimmy Huhtala halusi jo lapsena erottua muista pahassa. 5-vuotiaana hän haaveili tulevansa juopoksi ja rosvoksi.
Jimmy Huhtalan sydämessä tyhjyys ei enää huuda, Jumala toi täyteyden hänen sisimpäänsä

12-vuotiaana Jimmy joutui pahaan auto-onnettomuuteen ja oli vähällä menettää henkensä. Sairaalaan tuli pastoreita jututtamaan Jimmyä. He kertoivat, että Jumalalla on pojan elämälle suunnitelma.
– Päätin, etten halua uskoa mihinkään tuollaisiin asioihin, koska en halua, että kukaan suunnittelee elämääni.
Kun Jimmy siirtyi yläasteelle, hän alkoi kokeilla päihteitä, ja hänestä tuli nopeasti päihderiippuvainen. Lapsuutta, nuoruutta ja aikuisikää leimasi se, että Jimmy halusi ansaita itselleen aseman, jonka avulla hän erottuu porukasta, aseman, missä häntä kunnioitetaan ja jopa pelätään.

Yläasteen päätyttyä Jimmy lähti pois kotoa ja pääsi mukaan kovien jätkien porukkaan. Elämän täyttivät alkoholi, lääkkeet, huumausaineet, väkivalta ja erilaiset rikokset. Vuosien aikana Jimmylle tulivat tutuiksi niin putkat, sairaalat, psykiatriset sairaalat, päihdekuntoutukset kuin vankilat.
– Tyypillisin olotilani oli se, että sisimmässäni oli valtava tyhjyys. Tiesin jollain tavalla, että minulla on jokin paikka tässä maailmassa, mutta se on minulta kateissa.

Lopulta Jimmy alkoi ajatella itsemurhaa. Kun hän mietti itsensä ampumista, hän kuuli sisällään sanat: ”Jos teet sen, joudut kadotukseen.”
– Mietin, että mitä jos se onkin totta, että ihminen joutuu vastaamaan kuolemansa jälkeen siitä, miten on elänyt tämän elämän.

Tämä esti Jimmyä tekemästä itsemurhaa. Niinpä hän päätti muuttaa elämänsä. Ensin hän yritti sitä omin voimin, mutta ymmärsi pian, ettei se onnistu. Jimmy muisti, mitä hänelle oli kerrottu vuosien varrella Jumalasta ja Jeesuksesta. Vähitellen hänessä alkoi kasvaa usko siihen, että vain usko voi muuttaa hänen elämänsä.

Eräänä päivänä Jimmy otti yhteyttä erääseen pastoriin. He keskustelivat ja pastori auttoi Jimmyä ymmärtämään, ettei Jumala tunne mahdottomia tapauksia. Jos Jimmy huutaa Jeesuksen nimeä avuksi, myös hän saa anteeksi ja uuden mahdollisuuden.
– Rukoilin, että ”Jeesus, jos sä olet oikeasti olemassa ja jos sä voit antaa anteeksi, niin mä olen tässä. Anna mulle mun pahat teot anteeksi ja anna mulle uusi elämä, niin lupaan elää uuden elämän niin kuin sinä haluat”.
Nyt jo useamman vuoden ajan Jimmy on saanut elää yhteydessä elävään Jumalaan.
– Suurin asia, mikä on tapahtunut ei ole se, että päihteet, rikollisuus ja väkivalta jäivät, vaan se, että tyhjyys ei enää huuda sisällä. Tiedän tänä päivänä, että elämäni tarkoitus on elää yhteydessä Jumalaan ja palvella häntä.