Youssef – Jeesus pesi sydämen

Youssef on entinen muslimi. Hän syntyi muslimiperheeseen Marokossa, jossa vietti lapsuutensa ja nuoruutensa. – Rukoilin viisi kertaa päivässä, mutta minusta tuntui, että Jumala ei kuule minua. Ajattelin, että rukoilen väärin.

Lue lisää

Jannike – Masennus vaihtui suureen rauhaan

Janniken elämässä alkoi 2016 kesällä vakava masennus. Lääkäreiden ja psykiatrien mukaan edessä oli kolmen vuoden psykoterapia ja vahva lääkitys, kertoo Jannike. – Elämässäni ei ollut mitään. Pahimpina päivinä makasin vain sohvalla ja matka keittiöön oli ylitsepääsemätön. Aamulla ensimmäiseksi itkin. Halusin pois, halusin kuolla, oloni oli tukahduttava ja ahdistava. Millään ei ollut merkitystä.

Lue lisää

Joonas – ”Jumala muutti ajatusmaailman”

Äitini on pitänyt minusta aina huolta ja rakastanut, mutta isäni oli väkivaltainen, muistelee Joonas, 19, varhaislapsuuttaan. – Heräsin eräänä yönä ollessani viisivuotias. Minusta tuntui, että äitini on vessassa. Menin sinne ja sanoin: ”Äiti, meidän täytyy lähteä”. Äiti otti sen merkkinä, koska hän oli odottanut, että Jumala siirtää hänet, jos mitään ei ole tehtävissä perheen eteen.

Lue lisää

Ulla Mäntyharju – Muutos elämässä

Ulla Mäntyharjun elämässä tapahtui muutos 30 vuotta sitten. – Ystäväni Marianne oli tullut uskoon ja se mietitytti minua kovasti. Huomasin, että hänen elämästään jäi tiettyjä asioita pois. Hän ei enää juonut alkoholia eikä polttanut tupakkaa ja alkoi käydä seurakunnassa.

Lue lisää

Erika – ”Ei enää pelkoja”

Lahtelainen perheenäiti Erika, 48, teki uskonratkaisun yli 40-vuotiaana. – Reppuun oli siihen mennessä ehtinyt kerääntyä kaikenlaista, hän kertoo. Lapsuuteeni kuului paljon pelkoja ja painajaisunia. Spiritismi ja henkivaltojen asiat kiinnostivat minua. Mitä vanhemmaksi tulin, sitä syvemmälle menin siihen kaikkeen.

Lue lisää

Elina – ”Jumala ei kuulunut elämääni”

Elina, 36, kasvoi omien sanojensa mukaan ”tavallisessa luterilaisessa” perheessä, jonka arkeen Jumala tai usko ei kuulunut. – Seitsemän vuotta sitten menin tutun miehen kanssa syömään ja aloimme tapailla. Muutaman viikon päästä kuulin, että hän on uskossa.

Lue lisää

Harry Wallin – ”Pohjalainen tarina”

Harry Wallinin tarina on tyypillinen pohjalainen tarina. Harryn koti oli Seinäjoella. Isä, äiti, veli ja hän kävi kirkossa ja osallistui myös Seinäjoen seurakunnan lapsi- ja nuorisotoimintaan, poikakerhoihin ja leireihin. Aikuistuttuaan Harry lähti veturinkuljettajauralle Hyvinkäälle, Kouvolaan ja Tampereelle, avioitui ja sai kolme lasta ja yhdeksän lastenlasta.

Lue lisää

Asser Lindgren – ”Elämä ei tuntunut elämisen arvoiselta”

Asser yritti täyttää sydämessään olevaa tyhjää kohtaa erilaisilla asioilla. Elämä ei tuntunut elämisen arvoiselta. Asser käytti alkoholia 15-vuotiaasta lähtien kunnes tuli uskoon. – Olin sekakäyttäjä, käytin alkoholia ja tabletteja. Tulin lopulta siihen pisteeseen, että olin kyllästynyt elämääni.

Lue lisää

Roni Lempiäinen – ”Jeesus käänsi asiani ylösalaisin”

Roni Lempiäinen, 29, tuli uskoon seitsemän vuotta sitten. – Minulla oli tavallinen, rakastava perhe, jota varjosti se, että isälläni oli alkoholiongelma. Mutta sanoisin, että minulla oli ihan hyvä lapsuus. – Kun vanhempani erosivat, minulta katosi terve vanhempien kunnioitus. En enää välittänyt kotiintuloajoista tai muistakaan perusasioista. Rupesin liikkumaan väärissä porukoissa.

Lue lisää
  • 1
  • 2