Harry Wallin – ”Pohjalainen tarina”

Harry Wallinin tarina on tyypillinen pohjalainen tarina. Harryn koti oli Seinäjoella. Isä, äiti, veli ja hän kävi kirkossa ja osallistui myös Seinäjoen seurakunnan lapsi- ja nuorisotoimintaan, poikakerhoihin ja leireihin. Aikuistuttuaan Harry lähti veturinkuljettajauralle Hyvinkäälle, Kouvolaan ja Tampereelle, avioitui ja sai kolme lasta ja yhdeksän lastenlasta.

Lue lisää

Asser Lindgren – ”Elämä ei tuntunut elämisen arvoiselta”

Asser yritti täyttää sydämessään olevaa tyhjää kohtaa erilaisilla asioilla. Elämä ei tuntunut elämisen arvoiselta. Asser käytti alkoholia 15-vuotiaasta lähtien kunnes tuli uskoon. – Olin sekakäyttäjä, käytin alkoholia ja tabletteja. Tulin lopulta siihen pisteeseen, että olin kyllästynyt elämääni.

Lue lisää

Roni Lempiäinen – ”Jeesus käänsi asiani ylösalaisin”

Roni Lempiäinen, 29, tuli uskoon seitsemän vuotta sitten. – Minulla oli tavallinen, rakastava perhe, jota varjosti se, että isälläni oli alkoholiongelma. Mutta sanoisin, että minulla oli ihan hyvä lapsuus. – Kun vanhempani erosivat, minulta katosi terve vanhempien kunnioitus. En enää välittänyt kotiintuloajoista tai muistakaan perusasioista. Rupesin liikkumaan väärissä porukoissa.

Lue lisää

Kari ”KK” Korhonen – ”On oltava jotain!”

Tämä päivä, jota saan elää, on minulle lahja. Yli 80 vanhaa kaveriani on tapettu, kuollut aineisiin tai tehnyt itsemurhan, sanoo Kari ”KK” Korhonen pysäyttävästi. – Synnyin ihan tavalliseen perheeseen, muistelee KK – entinen rikollinen, nykyinen helluntaiseurakunta Metrokappelin johtava pastori, elämänsä lähtökohtia.

Lue lisää

Teemu – ”Pelkäsin kuuloni menetystä”

Mäntsäläläisen Teemu Laakson lapsuudenkodissa kukaan ei ollut uskossa eikä perhe ollut muutenkaan uskonnollinen. – Jeesus ei muuttanut elämääni ”hiljaa hiivittämällä” vaan kunnolla vajaa kolme vuotta sitten. – Vuosi ennen uskoontuloani tutustuin Yhdysvalloissa uskovaan ihmiseen ja tulimme hyviksi ystäviksi.

Lue lisää

Rosanne – ”Jumala kuuli rukoukseni”

Helsinkiläinen Rosanne, 33, rohkaisee omalla esimerkillään, että itseään ja uskonvaellustaan ei kannata verrata muihin ihmisiin. –Olemme kaikki eri persoonia ja Jumala kohtaa meidät eri tavoin. Rosanne tuli lapsena uskoon, mutta ajautui omille teilleen.

Lue lisää

Milla – ”Jumala kutsuu, mutta valinta on sinun”

Milla oppi lapsena iltarukouksen. – Sain siitä valtavaa turvaa. Koin, että Jumala on lähellä minua. Jumala oli minulle rakastava isä, muistelee Milla varhaisvuosiaan. – Iltarukouksessa minun oli hyvä olla ja koin, että tämä on sitä mitä ihmisen pitääkin olla: olla lähellä Jumalaa.

Lue lisää

Johanna – ”Perheeni ei halunnut minua, mutta Jumala halusi”

Synnyin valmiiseen perheeseen. Siellä oli äiti, isä ja kolme teini-ikäistä lasta. Minä en puuttunut sieltä. Olin vahinko, ei-toivottu lapsi, kertoo Johanna Pahkala silmät kosteina. – Olisinpa tiennyt silloin, että sillä ei ole väliä, koska Jumala on halunnut minut maailmaan! Mutta en tiennyt.

Lue lisää

Johanna Bäckman – Jumalalle kaikki on mahdollista

Johanna on uskovaisen perheen lapsi. Hänelle uskonasiat tulivat tutuksi ja kuuli niistä myös pyhäkoulussa, Johanna muistelee varhaislapsuuttaan. – Menin kouluun ja minua kiusattiin siellä tosi paljon. Olin aika yksinäinen, sillä en löytänyt kavereita koulusta enkä seurakunnasta. Kiusaaminen ahdisti minua paljon.

Lue lisää

Gunnar – ”Muuta elämäni, jos olet olemassa”

Lappeenrannassa syntynyt Gunnar Lundberg, 48, kertoo, että on aina uskonut Jumalan olemassaoloon. – Elämäni ei ole ollut aina Jumalan tahdon mukaista elämää. Kaksi vuotta peruskoulun jälkeen, vuonna 1986, jouduin ensimmäisen kerran vankilaan. Siitä alkoi 24 vuotta kestänyt päihde- ja vankilakierre.

Lue lisää